Hulp bij het huishouden

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Dan is een rustige en schone omgeving erg prettig. Een opgeruimd en fris huis heeft altijd een positief effect op uw leven.

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Dan is een rustige en schone omgeving erg prettig. Een opgeruimd en fris huis heeft altijd een positief effect op uw leven. Lukt het u niet meer goed zelf al uw huishoudelijke taken uit te voeren, dan ondersteunen wij u graag om uw leven eenvoudiger te maken. Een vaste en vertrouwde medewerker kan alle werkzaamheden verrichten waar u behoefte aan heeft. Zo krijgt u professionele hulp die de tijd voor u neemt en alle aandacht heeft voor uw wensen en krijgt u direct meer structuur in uw leven.

Bij huishoudelijke ondersteuning kunt u denken aan:

  • Schoonmaken
  • Kleding wassen
  • Boodschappen doen
  • Huishouden organiseren
  • Maaltijden verzorgen

Persoonlijke aandacht

Voor zowel onze medewerkers als voor onze klanten hebben wij persoonlijke aandacht. Vanuit Initiatief Zorg is er voor u een vast aanspreekpunt, die alles voor u regelt, weet van uw persoonlijke situatie en ervoor zorgt dat u de huishoudelijke ondersteuning ontvangt die u nodig heeft. Uw dagindeling staat centraal bij Initiatief Zorg. Komt het u niet uit? Dat is geen probleem, wij komen op een ander moment. Als uw eigen hulp een keertje niet kan, dan is er vervangende hulp.

Kosten en indicatie  

Om in aanmerking te komen voor hulp bij het huishouden door Initiatief Zorg heeft u een Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) indicatie nodig van de gemeente. Uw gemeente vergoed een groot deel, daarnaast betaalt u in 2020 een vast abonnementstarief van €19,00 per maand. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) verzorgt de afhandeling hiervan.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de eigen bijdrage vanuit de aanvullende zorgverzekering. Contacteer uw verzekering om na te gaan of het eigen bijdrage eventueel gedekt kan worden. Mocht uw verzekering de eigen bijdrage niet dekken dan kunt u de eigen bijdrage, als u voldoet aan bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen van de gemeente. Neem contact op met uw gemeente over de mogelijkheden.

Huishoudelijke hulp aanvragen

Vindt u een indicatie aanvragen lastig? Onze medewerkers helpen u hier graag bij. Maak een afspraak door te bellen naar het algemeen nummer van Initiatief zorg op: xxx of vul het onderstaande formulier in.

Aanmelden